zaterdag 11 januari 2014

Over gaten in maillots en het haken van de deken

De kinderen hadden gaten in hun maillots, in de voetjes gelukkig. Dus knipte ik die eraf en zoomde ik de onderkant om. Niks gemeten of gespeld, even snel op gevoel. Het was zo gepiept, een klusje van niks.

Wat niet zomaar is gepiept, is de deken waaraan ik haak. Ik ben bijna klaar met week 2. Aanstaande vrijdag komt deel 3 van het patroon online. Week 1 ging best moeizaam, het begin tenminste. Ik heb het beginnetje een aantal keer uit moeten halen. En toen ik dacht dat ik het goed had gedaan, moest ik alles uithalen omdat het aantal steken niet klopte. Nu klopt het gelukkig wel en ben ik bezig met de laatste toer van deze week.

Ik vond het erg moeilijk om kleuren uit te kiezen. Op het scherm ziet een kleur er toch anders uit dan in het echt. Uiteindelijk heb ik deze 11 kleuren gekozen. 2 kleuren zijn erg fel, wat ik niet had verwacht. Dat zijn de roze en de oranje, die er op de foto juist veel zachter uitziet. Het resultaat zal vast vrolijk zijn, ik ben benieuwd.

3 opmerkingen:

  1. Ja, ik vind een week ook erg lang hoor ;) Leuke kleurtjes heb je!!! Ben benieuwd naar jouw resultaat!! voordeel is dat je gewoon kunt haken wanneer je zin en/of tijd hebt! ;) Dat van die tip had ik jaren terug moeten weten haha! Haak ze!
    liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee van de maillot! Ga ik zeker gebruiken. Heb afgelopen week je lintjes binnen gekregen! Jippie! Nogmaals bedankt en je ziet ze snel voorbij komen op mijn blog.

    X Colinda

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees alle reacties met veel plezier. Bedankt dat je een berichtje achter laat!