dinsdag 18 februari 2014

Mijn 1e pop

Ze is nog lang niet af, en een beetje bloot en zielig ook. Maar dat gaat helemaal goedkomen. Noa en Sophie krijgen beide een pop, uit het boek van Tante Hilde. Ze is niet helemaal perfect maar ik ben er nu al best trots op.

Het is nog best lastig om alles goed gevuld te krijgen. Ik gebruikte voor het vullen de achterkant van een haaknaald, dat werkt fijn. Nr 4 voor de armen en benen en nr 12 voor hoofd en lijfje. Her en der heeft ze een stukje waar ik niet tevreden over ben. Bijvoorbeeld op haar gezicht, voor de kijkers links. Ik probeer de vulling nog wat te kneden maar die deuk krijg ik er niet uit. Het blijft handwerk en de kinderen zijn er nu al blij mee.

Vanmiddag ga ik met pop 2 beginnen want ik wil ze tegelijk af hebben. Maar eerst naar het schaatsen kijken!

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er al goed uit, ben benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze ook al leuk hoor! Heb er ook al eens een paar gemaakt en vind ze nog steeds leuk! goed idee van je om een haaknaald te pakken om ze mee te vullen! ben erg benieuwd naar de 'rest'! Succes! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, dit ziet er heel veelbelovend uit! Misschien moet je haar zo maar laten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juist omdat de pop niet perfect is is hij extra lief. Het geeft karakter en ik weet zeker dat de meisjes er dol op zullen zijn. Succes en vooral heel veel plezier bij het maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, de pop gaat vast heel mooi worden! Ik heb vorig weekend ook voor de eerste keer een Tante Hilde pop gemaakt, maar koos voor het eenvoudigste model...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees alle reacties met veel plezier. Bedankt dat je een berichtje achter laat!