woensdag 19 maart 2014

Een schortje voor Noa

Bij de kinderen op school doet elke klas 2 keer per jaar een weekviering. Noa´s klas was vorige week weer aan de beurt. Er was geoefend voor een voorstelling die aansluit bij het thema wat haar klas die periode behandelde.
Noa speelde de rol van moeder. Daarvoor moest ze een schortje aan. Ik maakte het van een oude, maar schone, schort van mijn oma. Het is een heel lief stofje met kleine witte bloemetjes.
Aan de onderkant werkte ik het af met paspelband. Bovenaan en rondom het zakje gebruikte ik een kantje, hetzelfde als ik voor dit jurkje gebruikte. De linten heb ik helemaal hergebruikt, ze zijn dus best breed maar dat maakt de strik op Noa´s rug juist erg mooi vind ik.

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi gebaar om daar de schort van je oma voor te gebruiken. Zo maakte je verbinding tussen de generaties. Mooi. Je meiske ziet er schattig uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en wat bijzonder dat hij gemaakt is van een schort van je oma!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En jij zou te ongeduldig zijn om te breien? Hahaha. Ik kan me nog een deken herinneren die gemaakt was van miljoen hexagonnetjes.
  Trouwens, hoe is het met je dekens? De genaaide en de gehaakte?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Breien gaat me soms te langzaam, dat heb ik ook met haken. Daarom loop ik al 2 weken achter op schema. Ik heb er dan even geen zin in. De hexagoontjes liggen boven op de kast te wachten tot ik er een achterkant aan naai. Daar moet ik deze week maar weer eens mee bezig.

   Verwijderen
 4. Ja, Carolien, nu kan ik weer reageren, dank je wel. Een schat van een schort.
  groetjes petra n.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh... wat een ontzettend lief schortje. En dat nog (deels) van je oma, bijzonder! De stof is echt perfect hiervoor. Supermooi gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees alle reacties met veel plezier. Bedankt dat je een berichtje achter laat!