woensdag 11 juni 2014

Kleur in de tuin

Op creatief gebied is het jammer genoeg wat stil. Af en toe naai ik een Economy Block en ik wil binnenkort verder met de poppen die ik voor Noa en Sophie maak. Het plan is om die voor de zomervakantie af te hebben, maar of dat gaat lukken?
Nu we een tuin hebben (eindelijk!), ben ik daar regelmatig in bezig geweest. Ik heb bergen onkruid gewied, zaadjes geplant in kweekbakken en plantjes geplant.
Met als resultaat dat er best veel bloemen te zien zijn en daar word ik blij van! Er zijn veel struiken die bloeien of hebben gebloeid en die trekken veel bijen aan. We zien ook veel libellen vliegen, van die mooie kleine, fel blauwe.


Deze violen kochten we afgelopen weekend. Ze zijn heel donker paars, bijna zwart. Best apart, hopelijk blijven ze lang bloeien.
Er staan veel papavers in de tuin. Ze lijken gemaakt te zijn van crêpepapier, best mooi maar niet mijn favoriet. Wel vrolijk! Toen ik dat stukje tuin helemaal kaal maakte, waren de papavers nog piepklein, ik heb ze gelukkig allemaal kunnen behouden.
Sophie ontdekte vanmorgen dit slaapmutsje. De kleur is prachtig, net als de Oost-Indische kers die sinds een paar dagen bloeit. Ik strooide 2 zakjes met wilde bloemen zaad in de tuin en dit zat er denk ik ook tussen, net als de witte en paarse bloemetjes die eronder bloeien.
1 van de leukste bloeiers in de tuin zijn deze plantjes. We hebben ze in roze en paars en ze staan vreselijk fleurig. Ik heb geen idee wat het is. Heeft iemand een idee?

6 opmerkingen:

 1. Carolien, genieten! Wat een heerlijke foto's! Ja ja, de computer is weer gemaakt, zo blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijkheid bij jou in de tuin zeg! Je hebt hard gewerkt, maar dat is goed te zien hoor! :-)
  Wat voor bloemen op de laatste foto te zien zijn, weet ik niet. Het lijkt wel een soort mini-orchidee of zo. Misschien weet iemand anders dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tuin ziet er inderdaad prachtig uit!!! En dat creatieve komt wel weer ;) Nu maar genieten van je tuin! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig wel een creatieve tuin ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Carolien,
  Volgens mij zijn dat siererwten, zijn erg leuk idd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn geen siererwten, die heb ik ergens anders in de tuin staan. Het blijft voorlopig nog een mysterie...:)

   Verwijderen

Ik lees alle reacties met veel plezier. Bedankt dat je een berichtje achter laat!