dinsdag 15 juli 2014

Zomerkleding naaien

De naaimachine en ik hebben elkaar weer gevonden! Ik ben druk bezig met kleertjes naaien voor de poppen van Noa en Sophie, 2 poppen van Tante Hilde. Wat ben ik blij dat ik alle leuke rompertje, shirtjes en jurkjes heb bewaard! Ideaal om poppenkleertjes van te maken.

Deze zomerjurkjes (of nachtjaponnetjes) maakte ik van een jurkje en een shirtje. Hiervoor verlengde ik het patroontje van het hemdje en ik liet het wat uitlopen.
Jurkje met stolpplooi (die ik niet helemaal juist uitvoerde) en omkeerbaar overslagjurkje.
Noa's pop wil graag nog iets aan met het flamingostofje en Sophie's pop zit in een rokje en haar hemd.

Vandaag kochten we wol voor de haren, hopelijk kan ik ze snel een mooie bos geven. En een gezichtje natuurlijk. Maar eerst nog wat kleding maken want dat is enorm leuk werk!

4 opmerkingen:

  1. Mooie kleertjes! Heel tof dat je daarvoor de babykleertjes van je dochtertjes gebruikt, dat maakt ze extra speciaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht dat ik al gereageerd had op je bericht maar ik heb me vergist zie ik. Ja, leuk hè om die kleertjes te maken. Ik vind het ook zo leuk om het te doen. Straks als de popjes haren hebben wordt het nog leuker denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke poppen! Fijn om die te kunnen maken, lijkt me. Goed idee om daar de stoffen van oude kinderkleren voor te gebruiken, dat maakt ze extra mooi. Ik heb nog stapels liggen (kan ook niets wegdoen), helaas zijn mijn pubers uit de poppen, maar er komt nog wel een andere bestemming.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees alle reacties met veel plezier. Bedankt dat je een berichtje achter laat!