zaterdag 1 november 2014

Eindelijk af!

Ein-de-lijk is ie af! Ik heb geen idee hoeveel uren werk er in deze fijne lapjesdeken zit en ik wil het eigenlijk ook niet weten want het zijn er te veel. Ik naaide alles met de hand aan elkaar. Alleen de rand naaide ik aan de achterkant met de naaimachine. De voorkant deed ik weer met de hand. Dat was een leuk werkje. Want stiekem vind het niet eens zo erg om met de hand te naaien. Het nadeel is dat het enorm veel tijd kost. Maar dan heb je ook wat!
Voor de achterkant en de rand gebruikte ik stof van Ikea. Als tussenlaag gebruikte ik fiberfill, lekker warm. Wat de afmetingen precies zijn weet ik niet, wel weet ik dat de verhouding niet helemaal klopt. De deken is te smal om royaal onder te kunnen liggen. Als je plat ligt dan lukt het wel maar zodra je je knieƫn optrekt dan tocht het aan de zijkant. Eerlijk gezegd had ik gewoon geen zin meer om de deken breder te maken. Het is prima zo. Ideaal voor de kinderen als ze op de bank zitten en het wat koud hebben en prima voor op bed als het buiten gaat vriezen.

In juni 2012 blogde ik voor het eerst over de deken. Ik ben er dus meer dan 2 jaar mee bezig geweest! De deken ging mee op reis en lag in de zon op de Canarische Eilanden. In Nederland werkte ik er verder aan. Daarna lag ze een hele tijd in een hoekje, te wachten op een achterkant. En afgelopen week verzamelde ik eindelijk voldoende moed (of zin) om die achterkant aan de voorkant vast te maken dmv de rand.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie deken! Knap dat het met de hand gemaakt hebt en met zoveel geduld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Carolien, het is schitterend geworden. Zo vrolijk. Gaat een leven lang mee.
  groetjes petra n.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet nog dat je er aan begon!! Je mag er supertrots op zijn!!! En nu er maar heel veel van genieten! Heel bijzonder ook dat hij overal geweest is!! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is je deken prachtig geworden! Echt mooi en wat fijn dat je doorgezet hebt. Ik zat te denken: kun je hem niet overdwars over je bed leggen? Als een soort extra voetenwarmer of gewoon voor de sier. Je ziet dat vaker in woonbladen en op blogs. Idee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overdwars op bed is inderdaad de enige plaats waar ie tot z'n recht komt. Maar daar is het nu nog veel te warm voor. Nu liggen de kinderen er fijn onder als ze even tv mogen kijken.

   Verwijderen
 5. Woho, wat een werk, maar wat mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees alle reacties met veel plezier. Bedankt dat je een berichtje achter laat!