dinsdag 15 juli 2014

Zomerkleding naaien

De naaimachine en ik hebben elkaar weer gevonden! Ik ben druk bezig met kleertjes naaien voor de poppen van Noa en Sophie, 2 poppen van Tante Hilde. Wat ben ik blij dat ik alle leuke rompertje, shirtjes en jurkjes heb bewaard! Ideaal om poppenkleertjes van te maken.

Deze zomerjurkjes (of nachtjaponnetjes) maakte ik van een jurkje en een shirtje. Hiervoor verlengde ik het patroontje van het hemdje en ik liet het wat uitlopen.
Jurkje met stolpplooi (die ik niet helemaal juist uitvoerde) en omkeerbaar overslagjurkje.
Noa's pop wil graag nog iets aan met het flamingostofje en Sophie's pop zit in een rokje en haar hemd.

Vandaag kochten we wol voor de haren, hopelijk kan ik ze snel een mooie bos geven. En een gezichtje natuurlijk. Maar eerst nog wat kleding maken want dat is enorm leuk werk!

donderdag 3 juli 2014

Vlasleeuwenbek

Een tijdje geleden vroeg ik in een blogpost of iemand weet welk plantje dit is. Jammer genoeg wist niemand het. Gisteravond ben ik wat op internet gaan sneupen en ik kwam uit bij soortenbank.nl, waar je planten en dieren kunt determineren. Maar dat valt nog niet mee. De beginvragen zijn makkelijk maar later moet je dingen aangeven die ik niet zeker wist. Uiteindelijk heb ik een foto en mijn vraag op een tuinforum gepost en daar kreeg ik heel snel reacties op. Het is linaria, of vlasleeuwenbek. Leuk om nu te weten hoe deze mooie plant heet.

woensdag 2 juli 2014

Bedankt eekhoorn-juffen!

Noa gaat na de vakantie naar groep 3. Ze heeft er enorm veel zin in. Afgelopen jaar zat ze in de 'eekhoorns' en ik maakte als afscheidscadeautje voor haar juffen 2 etuitjes van eekhoorn-stofjes.
 De foto's nam ik met de tablet en zijn niet denderend zie ik.
Sophie gaat straks naar groep 2. Nog een jaar in de 'vossen', met dezelfde juffen. Dan hoort ze bij de oudsten want er komen nog kindjes van groep 1 bij. Fijn nog een jaar spelen bij de kleuters. En over een jaar kan ik voor haar juffen de vossen-stofjes gebruiken voor een leuk presentje.

En inmiddels zijn ze ingepakt. Heel simpel met bruin papier en een uitgeprint plaatje. Leuk om te geven!