woensdag 29 oktober 2014

Nieuwe rokjes

Eindelijk maakte ik weer iets voor de kinderen. Het werden rokjes. Ik tekende zelf de patroontjes, gewoon door taille, heup en lengte te meten. Een aangenaaide tailleband met elastiek erin zorgt ervoor dat de rokjes goed blijven zitten.
Sophie kreeg een rokje van een wollige stof. Ik maakte er jaren geleden al een overgooiertje van. Sophie's rokje heeft 2 zakjes. Ik gebruikte daarvoor de tutorial van de Milmaid skirt. Zakjes maken is echt niet moeilijk en het resultaat er zo leuk!
Noa kreeg een simpel rokje zonder extra's. Veel kleuren staan haar niet mooi omdat ze zo blond en vrij bleek is. Paars, rood en andere donkere kleuren doen het goed en dus koos ik een stofje van Soft Cactus wat ik op het laatste Stoffenspektakel kocht. De zoom werkte ik af met paspelband.

Binnenkort weer een rokje met zakjes maken, en dan wat diepere zakken. Daar had ik me bij Sophie's rokje wat op verkeken. Haar handjes passen er in maar een verzameling steentjes niet. Wordt vervolgt!

donderdag 23 oktober 2014

Vetplantjes

Mijn vader nam laatst een oud ovenschaaltje mee. Ik kan me niet herinneren dat we het vroeger ooit hebben gebruikt. 
Waarschijnlijk heeft het jaren lang op een plank in de kelder gestaan, of op zolder. Het rook erg muf en die lucht kreeg de vaatwasser er zelfs niet uit.
Weggooien is zonde dus kocht ik 5 vetplantje en zette die in het schaaltje.