woensdag 23 april 2014

Nieuwe stofjes, economy block en de vijver

We hebben hier heerlijk vakantie! Ik dacht steeds dat de kinderen 1 week vrij zouden zijn maar dat blijken er 2 te zijn. Dubbel zo fijn dus. Het weer werkt goed mee waardoor ik af en toe in de tuin kan rommelen en de dames veel buiten spelen.
Afgelopen maandag was het wat minder mooi weer. Door de regen reed ik naar het Stoffenspektakel in Leeuwarden. Ik kocht wat tricot en halve meters katoen. Deze keer kocht ik geen roze stofjes, die heb ik al genoeg. Bij de 11 halen 10 betalen kraam lagen ook stofjes van Soft Cactus. Heerlijke printjes en mooie kleuren.
Ik ben momenteel bezig met het maken van deze blokken, het Economy Block. Ze zijn heel leuk om te maken en ik vind dat de stofjes er leuk in uitkomen. Ik weet niet wat ik er van ga maken, het zal wel weer een quilt-achtige deken worden. De stofjes die bij de give away van Jip by Jan zaten, gebruik ik er ook voor. Rechts boven op de foto zie je nog net een hoekje gebloemde stof uit het pakketje. Er zaten nog veel meer leuke dingen bij, kijk hier maar eens.
Nu het steeds warmer wordt, werd het de hoogste tijd om iets aan de vijver te doen. We hebben 'm helemaal leeg gehaald, er groeide onder andere een uitheemse woekerende vijverplant. Het resultaat was een volle kar met planten en wortels. Ik heb er heel veel salamandertjes uit kunnen redden die nu weer vrolijk rondzwemmen. Een paar dagen later haalden we er nog 4 volle emmer kroos uit. Nu we eindelijk een heldere vijver hebben, kochten we meteen wat vissen. Voor de kikkers maakte ik wat verhoogde plekjes waar ze kunnen zitten.

4 opmerkingen:

 1. Je hoeft de komende tijd niet te vervelen!! Wat een stapel stofjes heb je gekocht.
  En heerlijk een vijver in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Lien! had een paar regels geplaatst maar zie ze niet, denk iets verkeerd gedaan ;) mooie stofjes, leuk dat je naar Leeuwarden was. mooie vissen en vijver! leuk dat leven om de deur. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke stofjes zeg!! En heerlijk een vijver in de tuin! Kan daar echt naar blijven kijken! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees alle reacties met veel plezier. Bedankt dat je een berichtje achter laat!